00 385 1 30 40 100 turizam@azelija-art.hr

NEODOLJIVA TOSKANA

Firenca 1

 

….opisana u brojnim knjigama, opjevana u brojnim pjesmama, oslikana od strane brojnih slikara… kolijevka umjetnosti,  gastronomije, enologije….regija koja nepresušno inspirira generacije umjetnika, filozofa, arhitekata, slučajnih prolaznika… dopustite si da i Vas zanese i osvoji, bespovratno zavede šarm toskanskih brežuljaka uz mirise chiantia….

ZAGREB – SAN GIMINANO – SIENA – FIRENZA – PISA – LUCCA

Autobusom  iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Program putovanja:

1. dan  ZAGREB –  SAN GIMINANO – SIENA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora. Vožnja do Rijeke, ukrcaj putnika na Vratima Jadrana „Sjever” u 07:15. (moguć ukrcaj u Karlovcu uz prethodnu najavu). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora. Vožnja do San Giminana koji je poznat po svojim srednjovjekovnim tornjevima kojih je ostalo tek 14 od nekadašnjih 72. Na trgu Palazza delle Cisterne možete uživati u atmosferi gradića koji izgleda kao da je vrijeme stalo u srednjem vijeku, a ukoliko želite vidjeti grad s ptičje perspektive svakako se popnite na Tore Grossa. Brojne suvenirnice i dućančići sa toskanskim delicijama nalaze se na svakom koraku, a neizostavan dio obilaska je i degustacija poznatog sladoleda. Nastavak vožnje prema Sienni, rodnom mjesta Sv. Katarine, koja je za razliku od većine toskanskih gradova građena od crvene opeke.  Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza del Campo – jedan od najljepših trgova Europe u obliku polumjeseca, gradska vijećnice – Palazzo Publico, gotičke katedrala koju je djelomično gradio Pisano te njegovu impresivnu propovjedaonicu, San Domenico. Nakon razgleda vožnja do Montecatini Termi. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan  MONTECATINI TERME – FIRENZA- MONTECATINI TERME
Doručak.  Odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Firenzu.  Slijedi razgled najreprezentativnijih znamenitosti grada u pratnji stručnog vodiča: obilazak mosta  Ponte Vecchio sa brojnim zlatarnama, Firentinske katedrale sa impozantnom Brunelleschijevom kupolom, Giotov zvonik,  srkva Santa Croce sa grobnicama velikana: Michelangela, Machiavelia… palača Pitti, Piazza Signoria.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tratoria i uživanje u jedinstvenoj atmosferi Firenze. Poslijepodne preporučujemo posjet najpoznatijem muzeju renesansnog slikarstava – Galleria degli Uffizi ( predlažemo da unaprijed kupite online ulaznicu kako biste izbjegli čekanje)  ili iskoristite slobodno vrijeme za šetnju ulicama,  obilazak trgovina…  U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem putovanja i  povratak vlakom u  Montecatini terme. U dogovoru s pratitljem putovanja moguć odlazak uspinjačom (uz doplatu, 7 Eur po osobi) do Montecatini Alto s kojeg se pruža prekrasan pogled na tipičan toskanski krajolik. Predlažemo večeru ili čašu chiantija  u jednom od restorančića na romantičnom trgu. Individualno povratak u hotel. Noćenje.

3. dan – MONTECATINI TERME– PISA – LUCCA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Pise – poznate po remek djelima  srednjovjekovne arhitekture. Dolazak do jednog od najveličanstvenijih trgova u Italiji  Campo dei Miracoli  ili „Polje čuda“ na kojem se nalaze romanički dragulji: katedrala, krstionica, groblje Camposanto, zvonik te jedan od najčuvenijih simbola Italije, poznatiji kao kosi toranj. Nakon razgleda slijedi kraće slobodno vrijeme za razgled katedrale i krstionice te uspon na toranj. Vožnja prema Lucci, rodnom gradu skladatelja Giacoma Puccinia. Šetnja renesansnom gradskom jezgrom uz razgled: zidine, katedrala, krstionica. Nastavak putovanja prema Rijeci/Zagrebu s dolaskom u kasnim večernjim satima.


 

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI:  990 kn
REDOVNA CIJENA: 1.090 kn

TROKREVETNE SOBE: NEMA POPUSTA
Doplata za jednokrevetnu sobu: 200 kn
DOPLATA ZA POLUPANSION: 100 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu
 • sve razglede prema programu
 • smještaj u hotelu 3* u Montecatini termama u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • obilaske prema programu u pratnji pratitelja putovanja
 • razgled Firenze u pratnji lokalnog/mjesnog vodiča
 • razgled Siene u pratnji lokalnog/mjesnog vodiča
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove navedene u programu
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • povratnu kartu za vlak na jednodnevnom izletu u Firenzu u iznosu 12 € po osobi po danu
 • obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela (trenutno 1,50 € po danu i osobi, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

Minimalni broj putnika: 40

MT-404