00 385 1 30 40 100 turizam@azelija-art.hr

STEPINČEVO U KRAŠIĆU I OZLJU

A. Stepinac

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Zagreba u 08:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja autoputom do izlaza Jastrebarsko gdje nastavljamo starom karlovačkom cestom do Krašića.
Po dolasku u Krašić sudjelujemo u pobožnosti križnog puta, koji je postavljen stazama kojima je bilo dopušteno kretati se kardinalu Stepincu u vrijeme njegovog zatočeništva u Krašiću, tik uz župnu crkvu Presvetog Trojstva, u kojoj je bl. Alojzije Stepinac kršten i u kojoj je slavio svoju posljednju misu.
Slijedi posjet i spomen sobi bl. kardinala, odnosno prostorije u kojima je blaženi Alojzije Stepinac provodio zatočeničke godine kućnog pritvora. U njima se nalaze namještaj i predmeti kojima se kardinal koristio, fotografije, portret sa suđenja, osobni predmeti, oltar za svetu misu, misno ruho i posuđe, te posmrtna maska. Nakon razgleda i kratke okrijepe, sudjelovat ćemo na misnom slavlju u 11:00 sati.
Po završetku mise,upućujemo se prema Ozlju na ručak na seljačkom domaćinstvu.
Nakon ručka odlazak u razgled grada Ozlja, neslužbeni glavni grad Hrvatske u 17. stoljeću gdje su prebivali Zrinski, rodni grad naše najpoznatije akvarelistice- Slave Raškaj, grad u kojem se nalazi najstarija hidrocentrala u pogonu tzv. „ Munjara“ koju je projektirao slavni Hermann Bolle.
Posjetit ćemo spomenutu Munjaru i stari grad- dvorac Zrinskih i Frankopana, u kojem se nalazi Zavičajni muzej grada Ozlja, koji su povezani šetnicom uz rijeku Kupu koja je puna motiva koje je slikala Slava Raškaj. Obilazak završavamo posjetom baroknoj župnoj crkva sv. Vida u čijem se dvorištu nalazi i grob slavne umjetnice.
Povratak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: na upit

POLAZAK: 2017. godina

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, pratitelja putovanja, ulaznica za Stari grad Ozalj, ručak, trošak organizacije i realizacije izleta i jamčevno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE: sve ne navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE:

Najmanji broj prijavljenih putnika 35. Putovanje je moguće realizirati i s manjim brojem putnika uz doplatu ovisno o broju putnika. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i opći uvjeti putovanja turističke agencije Azelija art. Osiguranje od odgovornosti i zakonska jamčevina uplaćena kod Jadranskog osiguranja d.d. Zagreb.

Šifra programa: AZ-023