00 385 1 30 40 100 turizam@azelija-art.hr

Nacionalni Park BRIJUNI I PULA

brijuni

Polazak: cijele godine

Program izleta:

Polazak  putnika iz Karlovca/Ozlja u 6:00 sati. Vožnja prema Fažani. Predviđeni dolazak u Fažanu u 10:00 h. Polazak broda do Velikog Brijuna. Slijedi razgled otoka u pratnji stručnog vodiča, u trajanju od 4 sata i uživanje u brijunskom krajoliku, flori i fauni: mediteranskoj makiji, livadama na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari i mufloni: obilazak otoka turističkim vlakom i upoznavanje s bogatom poviješću otočja koji pamti život najvećih kopnenih gmazova prije 120 milijuna godina i traje u neprekinutom slijedu do danas. Slobodno vrijeme u restoranu “Školjka” prilika je za osvježenje i kupovinu suvenira . Posjet crkvi Sv. Germana iz XV. st. u kojoj se nalaze kopije srednjevjekovnih fresaka i kopije spomenika pisanih glagoljicom te originalni crno-bijeli rimski mozaik iz zaljeva Verige,  fotografska izložba J.B. Tito na Brijunima govori o jednom razdoblju naše prošlosti, a izložba, posvećena posljednjem vlasniku otoka Paulu Kupelwieseru, daje nam sliku otoka kao mondenog ljetovališta te posjet mediteranskom vrtu. Povratak brodom u Fažanu. Vožnja autobusom do Pule i panoramski  razgled grada: Amfiteatar, Dvojna vrata i gradski bedemi, Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, Forum, Gradska Vijećnica, Augustov hram, Zlatna vrata…  Slobodno vrijeme za uživanje uz more do polaska prema Zagrebu oko 18:30 sati.

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI: na upit

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom, pratitelja izleta, sve razglede prema programu, jamčevinu, troškove organizacije i realizacije izleta

CIJENA NE UKLJUČUJE:
ulaznicu u NP BRIJUNI, ulaznicu u Amfiteatar u Puli, sve navedeno pod “cijena uključuje”

NAPOMENE:
Najmanji broj prijavljenih putnika 40. Putovanje je moguće realizirati i s manjim brojem putnika uz doplatu ovisno o broju putnika. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i opći uvjeti putovanja turističke agencije Azelija art. Osiguranje od odgovornosti i zakonska jamčevina uplaćena kod Jadranskog osiguranja d.d. Zagreb.

Šifra programa: AZNP-002