00 385 1 30 40 100 turizam@azelija-art.hr

VUKOVAR

 

 

Vukovar

PROGRAM IZLETA:

Polazak iz Karlovca u 05:00h i Zagreba u 05:45h sati. Dolazak u Đakovo, šetnja gradom i posjet jednoj od najljepših katedrala ovih prostora, katedrali Sv. Petra. Kratki odmor za kavu. Nastavak vožnje u tijeku koje će pratitelj upoznati putnike sa prošlošću i sadašnjošću grada Vukovara. Po dolasku razgled grada: Križ posvećen svim stradalima za slobodnu Hrvatsku, zgrada Diližansne pošte, zgrada Magistrata,  Franjevački samostan i crkva Sv. Filipa i Jakova koja se smatra najmarkantnijom baroknom građevinom Vukovara, dvorac Eltz. Odlazak do Mjesta sjećanja: Vukovarska bolnica 1991.
Nakon razgleda slijedi plovidba Dunavom brodom Bajadera, plovidbeni event uz ručak. Sa Dunava pruža se pogled na dvorac Eltz, Luku, tvornicu Borovo, otok Adu, simbol stradanja Vukovara Vodotoranj, crkvu i Križ na Dunavu.
Slijedi odlazak do Spomen doma Ovčare, mjesta stradavanja za vrijeme Domovinskog rata. Posjet Memorijalnom centru, grobnici i Memorijalnom groblju uz odavanje počasti.
Posjet Vukovaru završavamo obilaskom Vučedola i Vučedolskog muzeja – najljepšeg muzeja u Hrvatskoj. Povratak preko Vinkovaca, gdje ćemo zastati na kratkoj šetnji gradom nakon koje nastavljamo put prema Ozlju.

CIJENA IZLETA PO OSOBI: 475,00 KN
(na bazi 20 uplaćenih izleta)

CIJENA UKLJUČUJE:
Prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja, vožnju brodom Bajadera s ručkom, ulaznicu Memorijalni dio vukovarske bolnice, Memorijalni centar Ovčara, ulaznicu za Vučedolski muzej, troškove jamčevnog osiguranja i organizacije aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Fakultativne nadoplate te sve ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

NAPOMENE:
Najmanji broj prijavljenih putnika 20. Putovanje je moguće realizirati i s manjim brojem putnika uz doplatu ovisno o broju putnika. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i opći uvijeti putovanja turističke agencije Azelija art. Osiguranje od odgovornosti i zakonska jamčevina uplaćena kod Jadrankog osiguranja d.d. Zagreb.