00 385 1 30 40 100 turizam@azelija-art.hr

JEDNODNEVNI IZLET U OZALJ I KARLOVAC

dubovac ozalj

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak ispred škole oko 08:00 sati. Vožnja turističkim autobusom do Pribića i obilazak Dvora i grkokatoličke crkve Blagovijesti. Odlazak do Krašića, šetnja mjestom i obilazak mjesne crkve i rodne kuće bl. Alojzija Stepinca.

Slijedi vožnja do Ozlja, grada Zrinskih i Frankopana, po dolasku odlazi se u obilazak Munjare za čiju gradnju se založio Nikola Tesla, arhitektonski plašt projektirao čuveni arhitekt Hermann Bollé, a osnovao i izgradio domaći sin karlovački gradski „inžinir“ Valerijan Rieszner 1908. godine. HE „Munjara“ je najstarija hidroelektrana u pogonu u Hrvatskoj.

Odlazak do Etno parka Trg odnosno muzeja na otvorenom koji je dio Etnografskog odjela Zavičajnog muzeja Ozalj. Nakon obilaska odlazi se do željezničke postaje i izlet se nastavlja vožnjom vlakom od Ozlja do Zaluke. Po dolasku u Zaluku pješice se odlazi do obližnjeg seoskog gospodarstva. Tamo će u 12:00 sati biti organiziran ručak za izletnike. Nakon ručka je slobodno vrijeme za šetnju i razgledavanje prirode.

Turistički autobus dolazi po izletnike i kreće se do barokne župne crkve Sv. Vida pored koje se nalazi grob slikarice Slave Raškaj. Nakon razgledavanja crkve odlazi se do Starog grada Ozlja koji se nalazi na stijeni iznad Kupe i  koji je sredinom 17. stoljeća bio neslužbena hrvatska prijestolnica. Slijedi razgled dvorca i Zavičajnog muzeja  uz stručno vodstvo, u sklopu muzejskog postava nalazi se i mala trajna izložba o Slavi Raškaj poznatoj ozaljskoj akvarelistici.

Iz Ozlja se odlazi u Svetice u obilazak Pavlinskog samostana sa župnom crkvom Rođenja Blažene Djevice Marije,gdje je djelovao najpoznatiji prior Ivan Belostenec autor velikog latinsko-hrvatskog rječnika „Gazophylaciuma“ iz 1675.

Slijedi odlazak u Karlovac do Starog grada Dubovac koji je jedan od najsačuvanijih spomenika feudalnog graditeljstva Hrvatske. Povratak se očekuje u popodnevnim satima.

CIJENA IZLETA: na upit

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz turističkim autobusom, prijevoz vlakom, pratitelj, lokalni vodič, jamčevno osiguranje, organizaciju i realizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Troškove osobne potrošnje i sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

NAPOMENA:

Najmanji broj prijavljenih putnika 35. Putovanje je moguće realizirati i s manjim brojem putnika uz doplatu ovisno o broju putnika. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i opći uvjeti putovanja turističke agencije Azelija art. Osiguranje od odgovornosti i zakonska jamčevina uplaćena kod Jadranskog osiguranja d.d. Zagreb.

 

Šifra programa: AZ-031